Peda-forum-päivät 2018

Ohjeita rinnakkaissessioiden puheenjohtajille ja esittäjille

Peda-forum -päivien rinnakkaissessiot ovat tärkeä tapahtuman onnistumiseen vaikuttava tekijä. Siksi pyydämme rinnakkaissessioiden puheenjohtajia ja esittäjiä ottamaan huomioon seuraavat ohjeet.

Peda-forum -päivien rinnakkaissessiot

Peda-forum -päivillä on 4 rinnakkaissessiota. Samaan aihepiiriin liittyvät alustukset/esitykset on koottu teemaryhmiksi rinnakkaissessioihin. Jokaiselle teemaryhmälle merkitään puheenjohtaja  kysyttyjen tietojen perusteella.

Teemaryhmien kanssa samaan aikaan järjestetään työpajoja, joissa käsitellään tapahtuman teemaan liittyvää aihetta työpajan pitäjän valitsemalla tavalla. Tiedot teemaryhmille ja työpajoille varatuista tiloista julkaistaan päivien www-sivuilla.

Aikataulu esitysmateriaalien toimittamisesta

Teemaryhmien esitysten esittäjät lähettävät esitysmateriaalinsa viimeistään 9.8.2018 osoitteeseen pedaforum2018@utu.fi. Varaa esityksesi varmuuden vuoksi mukaasi myös muistitikulle.

Työpajoissa esittäjät voivat valintansa mukaan lähettää esitykset etukäteen tai avata esityksen itse työpajan aikana.

Esitysmateriaalit voi nimetä teemaryhmän/työpajan koodin ja esittäjän mukaan, esim. 1A Maija Meikäläinen. Viestin otsikoksi voi merkitä Turku 2018 esitysmateriaalit 1A. Esittäjät vastaavat itse esitysmateriaalin kopioimisesta, mikäli materiaalia halutaan jakaa osallistujille.

Yleisiä ohjeita

Teemaryhmissä on 3-4 esitystä. Kolmen esityksen ryhmässä aikaa on 20 min esitys + 5 min keskustelu. Neljän esityksen ryhmässä aikaa on 10-15 min esitys + 5 min keskustelu. Teemaryhmän kesto on yhteensä 1 h 15 min.

Työpajan pitäjä vastaa työpajan toteutuksesta. Työpajan kesto on noin 1 h 15 min. Teemaryhmät ja työpajat on aikataulutettu. Aikataulun noudattaminen on teemaryhmien puheenjohtajan ja esiintyjien sekä työpajan pitäjien vastuulla. Tarkistathan ohjelmasta oman sessiosi keston.

Työpajan pitäjä vastaa työpajan toteutuksesta. Työpajan kesto on noin 1 h 15 min. Teemaryhmät ja työpajat on aikataulutettu. Aikataulun noudattaminen on teemaryhmien puheenjohtajan ja esiintyjien sekä työpajan pitäjien vastuulla. Tarkistathan ohjelmasta oman sessiosi keston.

Teemaryhmien esittäjien ja puheenjohtajien rooli

Teemaryhmien esittäjät vastaavat oman esityksensä valmistelusta. Esittäjät huolehtivat myös, että ehtivät esittää oman esityksensä sille varatussa ajassa.

Teemaryhmän aluksi puheenjohtajat toivottavat esittäjät ja yleisön tervetulleiksi sekä esittelevät lyhyesti nimeltä ryhmässä olevat esitykset. Tämän jälkeen aloitetaan teemaryhmän esitykset. Puheenjohtajan johdolla käydään myös lyhyt keskustelu jokaisesta esityksestä. Session lopuksi on puheenjohtajan hyvä kiittää puhujia sekä yleisöä.

Rinnakkaissessiotilojen varustelu

Teemaryhmien esityksissä (n. 15-20 min) esittäjän oman kannettavan tietokoneen käyttö ei ole sallittua. Jos työpajoissa esittäjät tarvitsevat erityisohjelmistoa ja sen vuoksi haluavat käyttää omia kannettavia koneitaan, ottakaa yhteyttä viimeistään 15.6.2018. Työpajan pitäjien tulee siinä tapauksessa huolehtia itsenäisesti erityisistä teknisistä tarvikkeista, kuten adaptereista ja johdoista.

Peda-forum -päivillä on salivastaavia, jotka auttavat tarvittaessa käytännön asioissa.

Otathan meihin yhteyttä, jos sinulla on jotain kysyttävää!

Ystävällisin terveisin
Peda-forum -päivien 2018 järjestäjät
pedaforum2018@utu.fi